September 27, 2013

al- Kahfi

Assalammualaikum...

salam Jumaat yuolss...

jangan lupa makang
jangan lupa mandi
jangan lupa sholat
jangan lupa baca surah al- kahfi ok ?

Hidup kita di akhir zaman penuh dengan fitnah sehingga sukar membezakan antara yang benar dan yang salah. Kepada siapa lagi untuk memohon perlindungan kecuali Allah swt. Semuga kita semua terpelihara dari fitnah Dajjal.

(HR Hakim 3349) : “Sesungguhnya barangsiapa membaca surah Al-Kahfi pada hari Jumaat, nescaya ia akan diterangi oleh cahaya antara dua Jumaat.” 

(HR Ahmad) : Daripada Muaz Ibnu Anas Al-Juhari, daripada bapanya, daripada Nabi SAW baginda bersabda:
“Sesiapa membaca dari Surah Al-Kahfi, maka jadilah baginya cahaya daripada kepala hingga kakinya dan sesiapa yang membaca keseluruhannya, maka jadilah baginya cahaya antara langit dan bumi.” 

(HR Ibnu Katsir) : Daripada Umar beliau berkata, Nabi SAW telah bersabda:
“Sesiapa membaca Surah Al-Kahfi pada hari Jumaat, maka bersinarlah cahaya daripada bawah kakinya hingga ke langit, untuknya di hari kiamat dan diampunkannya antara dua Jumaat.” 

(Tafsir Nur Ats-Tsaqalayn 3: 243) : Rasulullah saw bersabda:“Barangsiapa yang menjaga sepuluh ayat dari surat Al-Kahfi, ia akan memiliki cahaya pada hari kiamat.” Hadis ini bersumber dari Abu Darda’.



selamat beramal awok yeh :)

September 20, 2013

labuh

Assalammualaikum warrahmatullah hiwabarakatuh......

haaa jawabbb2!!

tak jawab siap hang ! *tunjuk lidi cungkil gigi

ohoho

kabare? kok sihat ? haha.

tadi pagi kan aku beli nasi lemak kat makcik tepi jalan tapi aku makan dekat cafe.
pakcik cafe jeling semacam jehhhh.... aku buat2 tak pasan..

pastu

dah the end. aku malas cite sebab endingnya air aku tumpah pastu pakcik tu senyum je takde klimaks pun cite die. eh. hahahahahah.

aku nak berpuisi harini
bertajuk harini

harini aku makan nasi lemak
nasik lemak aku taruk telur mata 2 hengget harganya
aku sukahati jalan tengah jalan macam jalan tu tok daddy aku punya
nyiap nying seng mata kajin smatngi lenggggg...

harini hari jumaat aku ucapkan selamat smayang jumaat
harini makcik opis ucap selamat aku ucap selamat malammmmm sayangggkuuuuuu. eh

harini aku takde keje supervisor aku taktau nak bagi keje ape
harini aku senang hati supervisor aku baik hati

harini hari jumaat semalam ari kames
harini bukan beday aku semalam beday aku

k la tengkiu dengar aku merapu.
haha
kini mataku sudah labuh mari kita tido
itulah tajuk aku pada hari ini. sekian

haha.

assalammualaikum :)

jangan lupa solat dan tutup aurat ya sayang .muah




May 10, 2013

felangi yang peying angat. (FYP)

Assalammualaikum


olooo ... (hello)

apa habaq? habaq baik . baik apa?  baik baik sayanggg..... ewahhh kauuu

harini hari isnin hari esok hari selasa jom makan laksa? eh

harini hari kames apekejadah hari selasa makan laksa pulak hari kames makan kismes aaa!
oleh sebab kames malam jumaat maka esok mari kita makan em em em kambing bakaq ! eh

hahaha.

yuolss.
rindu kite tak? kehkehkeh
maap ler busy bebenor nak mengupdate belog nih. lagipung awok bace ke kalau kite update pung.mihmihmih *kmalu :p

Sempena kames malam jumaat
dan
bertemu kita di dalam bulan Rejab ni. amacam?

ala kome mana lah peghasan kite dok beralih ke bulan ghejab. kome nuh sebuk nohhh ngan bobo kome nuhh. mesti tengah tunggu next bideo kan?shayaanng apa habaq nengan mungg.... disini ku coba goshok bajuuu.... ~~*menari duduk sambil kepala drastik gaya bobo.ahax

Diam tak diam kan nak dokek dah haa Romadhoonnn.eh. diam diam berpandangan mata bertentang mataa... aluuu aluuu api ahuuuuu.. ku ugak begitewwww~~ *lagu ramlah ram
dah kenapa aku buat blog muzikal lak nihh. -..-"

ape aku mengarut nihhhh! -..-

sebenaqnya nak cite ektibiti bizi gue. tapi mengarut kemain panjang haa. maop la yerk.
ni haa ceq nak habaq ceq bizi mengalahkan jeniper lopes sebab ceq buat fyp. kome nahu ke fyp tu kebende ni? haih kome ni fyp tu ala fyp tuuuu.fyp tu makshudnye felangi yang peying .(pelangi yang pening) haaaaa......ha ha ha hatuih

tapi InsyaAllah doakan itew yang tebaik tauu. mihmihmih

bukan tu je aku busy okeh. heh (flip kening. eh)

teater. kelas renang. test. berenang. kelas. menari chacha dalam bilik. berkuak lentang atas katil. berbasikal sambil bergoyang inul.ketua bilik. ketua jamban. ketua nyembang dan kawen. eh

hahahahahhahaa

haa itulah ektibi yang buatkan blog ini bercendawan dan diratah cengkerik. pehh ayat . cengkerik makan cendawan hokeh! kau hado? kahkahkah

oklah. sy dah penuhi permintaan awak wahai cik adik. ehem ala yang budak tu yg wasap kite suruh kite update tu . kihkihkih

ni kekla ade beberapa pesanan sebelum mengakhiri majelis kitew pade hari ini. *mejelis lew sangeeewtt

1. Jangan Lupa Solat. *Doakan ibu ayah skali tauuu!
2. Jangan Lupa Tutup Aurat. kite berubah sikit sikit ye. niat tu penting.
3. Jaga Diri Awok.Jaga Akhlak. kalau ade lelaki lelaki bajek kiut ngorat ke awok jangan le awok melayan buat muke kiut balik. apekate awok buat muke huduh macam kekla ni pasti die lagi ngorat.kihkihkih
4. Jangan Lupa Baca Bismillah sebelum makan, tidoq, buat keje, ke jamban, ke almari ke kiri ke kanan dan  menari sensorang(kalau menari depan org malu skek.eh)mihmihmih
5. Banyakkan Istighfar. InsyaAllah Allah akan permudahkan urusan kite. Amin

setiap langkah kite biarlah kite niatkan kerana Allah tauu ! setiap langkahhhhh k! ingat ingat! nak langkah jeeee zuppppp! ingat ke pesan kekla k. ehh. ohohoho

:)

oklah .tu je. maop kalau saloh tutur bicara . yela kekla pung masih dalam proses ke arah yg lebih baik macam awok2 jugak.InsyaAllah, hee

disini kekla ingin mengucapkan selamat beramal di bulan Rejab yuolls :)

Awok. Sayang awok. *yang wasap kite suruh update tuh. hihi


ni haa gambau kekla lepas prezeng 'felangi yang peying' aritu untuk awok.

 k k ni kekla nak ajau cara nak melangkah pastikan ingat ape? haa ingat apa? ingat niat kerana Allah tau. :)

 amboi yang ni ala ala miswerl gitewww yuols.
kekla wit kekpeqa. 



k tata.
Assalammualaikum :)